Aripioare lipicioase la cuptor

Aripioare lipicioase la cuptor

Va invit sa pregatim o reteta delicioasa, usor de facut si cu multe proteine. Aripioarele de pui sunt foarte gustoase daca le condimentam si le gatim asa cum trebuie. Le putem servi langa o salata de cruditati si ne vor asigura cantitatea de energeie de care avem nevoie pentru intreaga zi.

 

 

Ingrediente:

  • 500 g aripioare de pui
  • putin ulei de masline
  • putina miere
  • putin otet balsamic
  • seminte de susan
  • usturoi praf
  • putin turmeric (pentru culoare)
  • ghimbir macinat
  • sare, piper si chimion macinat

Cu vreo doua ore inainte de a le gati, am condimentat bine arippioarele cu tot ceea ce v-am insirat mai sus. Le-am pus apoi intr-o tava antiaderenta si le-am dat la cuptor la 160 de grade C pentru 45 de minute sau pana cand au devenit aurii. Vor deveni lipicioase, picante si delicioase. Desigur, sunteti liberi sa adaugati ce condimente va plac. Dupa ce le-am scos din cuptor am presarat deasupra ierburi proaspete din cultura proprie (chives si putina salvie). 

100 de g de aripioare lipicioase la cuptor contin: 285 de calorii, 27 g proteine, 16 g lipide, 0 g carbohidrati.

Pofta buna!