Jamie Oliver: Budinca cu ghimbir

Jamie Oliver: Budinca cu ghimbir

Daca va plac deserturile cu ghimbir, incercati o reteta recomandata de Jamie Oliver, si anume, budinca cu ghimbir. Este o budinca destul de racoritoare. Plus de asta, ghimbirul este foarte sanatos.

 Ingrediente:

– o cana si jumatate de faina;

– praf de copt;

– zahar pudra sau normal, cam 80 de grame;

– 100 grame unt;

– 8 linguri lapte;

– 2 linguri de ghimbir tocat marunt marunt, sau mai mult, in functie de cat de tare vreti sa se simta ghimbirul;

– un praf de sare;

– 1-2 oua;

– fructe confiate.

Mod de preparare:

Amestecati cu mixerul sau telul faina, sarea, zaharul si untul, apoi adaugati oule si laptele, si amestecati-le bine si pe ele. Zahar puneti in functie de cat de dulce va place. Puneti budinca intr-un recipient, iar acest recipient puneti-l la randul lui intr-o oala, ca sa fiarba la aburi. Daca vi se pare complicat, puteti sa fierbeti budinca normal si sa amestecati sa nu se lipeasca. Numai ca trebuie sa faceti asta vreo 2 ore si nu cred ca rezistati. Lasati la foc mic, mai adaugati apa daca este necesar. Cand este aproape de final, adaugati ghimbirul si, eventual, niste fructe confiate pentru culoare. Puneti budinca la rece. Deasupra puteti sa turnati un sirop de care va place. Ori de zahar ars, ori de fructe. De asemenea, puteti sa puneti si niste frisca sau niste felii de portocale.

Daca nu aveti timp si rabdare, puteti sa luati budinca la plic de la magazin si la fierbere sa adaugati ghimbirul. O sa iasa foarte buna. Eu prefer varianta asta ca sa nu innebunesc de cald prin bucatarie.