Cartoful dulce mult aduce

Cartoful dulce mult aduce

Nu este atat de popular ca fratele lui cartoful nedulce, de care ne-am plictisit cu totii, insa este mult mai gustos si este consumat mai ales de japonezi si americani. Japonezii il folosesc pe post de deserturi sau in salate, iar americanii il pun din abundenta in placinte. O salata in care adaugati cartofi dulci devine deja o salata exotica, in care descoperiti altfel de gusturi. Asadar, daca dati nas in nas cu el la supermarket, nu ezitati si cumparati-l, cartoful dulce este plin de surprize.

Desi sunt numiti cartofi dulci, pentru gustul lor usor dulce, aceasta leguma are un indice glicemic foarte mic, asa ca nu va speriati ca o sa consumati prea multe zaharuri. De asemenea, nu sunt bogati in calorii, cam 85 de calorii la 100 de grame, deci puteti sa consumati cu incredere un cartof dulce pe zi in curele de slabire.

De ce sa introducem in meniul nostru cartofii dulci?

1. Nu ingrasa si au un gust bun, mai ales daca sunt copti;

2. Contin antioxidanti, care previn formarea radicalilor liberi;

3. Contin fibre, potasiu, fier, calciu, vitaminele A, C si B, ideale ca inima noastra sa se mentina sanatoasa;

4. Sunt o sursa foarte buna de betacaroten, care ajuta la prevenirea cancerului;

5. Sunt bogati in acid folic, ajutandu-le pe femeile insarcinate sa se mentina sanatoase;

6. Pot fi introdusi in alimentatia bebelusilor, deoarece nu contin alergeni;

Cartofii dulci sunt foarte deliciosi copti, in salate, piueruri sau in placinte. Datorita numerosilor nutrienti, cartofii dulci sunt niste legume foarte prietenoase pentru alimentatia copiilor, supele si piureurile fiind cele mai usoare tipuri de preparare.