Pui cu sparanghel si smantana

Pui cu sparanghel si smantana
Nu este o reteta plina de calorii, desi contine ulei, smantana si unt. O portie ajunge cam la 400 de calorii, iar daca o combinati cu o salata si nu va puneti si a doua portie, nu o sa aveti de ce sa va temeti ca va ingrasati.  Acest fel se mai serveste cu cartofi noi la cuptor.
 
Ingrediente:
 
– 4-5 de piept de pui;
– 1 lingura de faina;
– 1 cub de unt;
– 4 cepe medii tocate marunt;
– 300 ml supa de pui;
– 16 tulpini de sparanghel, taiate pe jumatate;
– 4 linguri de smantana pentru gatit;
– 1 lingura de tarhon tocat;
– 4 linguri de coniac.
 
Mod de preparare:
 
Se tavaleste puiul prin faina dupa care se arunca intr-o tigaie unde deja am pus la incins uleiul si untul. Se prajesc bine bucatile de pui pe ambele parti, se adauga ceapa, fara sa fie lasata sa se caleasca. Dati tigaia de pe foc si stropiti puiul cu coniac, dupa care turnati supa si puneti iar pe foc. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic vreo 15 minute. Se adauga sparanghelul, se acopera si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Spre final puneti smantana si tarhonul, mai lasati sa fiarba vreo 2 minute si gata. 
 
Sare trebuie sa adaugati in supa sau pe bucatile de pui, inainte sa le puneti la prajit. 
 
 
 
Daca va temeti de prajeluri, fierbeti puiul inainte si doar rumeniti-l putin in ulei. De asemenea, luati pielea de pe pieptul de pui, aceasta contine cele mai multe grasimi. 
 
Reteta am gasit-o in GoodFood.