Pentru ca este sezonul caiselor, profitati si preparati o placinta racoritoare cu aceste minunate fructe. Prajitura cu caise se face foarte usor. Ingrediente: – 6 oua; – doua cuburi de unt; – 1 cana zahar; – o cana de iaurt, preferabil grecesc; – 2 cani de faina; – 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie; – 1 plic praf de copt; – 12 caise fara samburi. Mod de preparare: Se amesteca bine ouale cu zaharul, untul si zaharul vanilat sau esenta de vanilie, pana se fac spuma, dupa care adaugam iaurtul. Dupa ce amestecam bine, adaugam faina treptat si praful de copt. Punem toata combinatia asta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care punem aluatul si caisele asezate frumos peste el. Dupa aproximativ 35 de minute ar trebui sa fie gata. Oricum, incercati cu o scobitoare daca s-a copt. Daca va place mai dulce, puneti pe deasupra zahar vanilat. Prajitura este foarte gustoasa si datorita iaurtului, aluatul pare un fel de budinca racoritoare. Daca nu aveti unt, merge si cu ulei, cam 6-7 linguri. Pofta buna!