Ciorba de peste este foarte prietenoasa cu stomacul si este foarte gustoasa. Plus de asta, se face foarte repede. Ingrediente: – 2 pesti, curatati si tocati in bucati mai mici; – 2 cepe; – 1 ou; – 2 cartofi; – 1 morcov; – 1 ardei; – 2 rosii; – un sfert de telina; – 4 linguri de orez; – 1 legatura leustean sau patrunjel; – putin otet sau zeama de lamaie; – o lingura de sare; – ulei. Mod de preparare: Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovii. Cartofii ii taiem cuburi, iar telina la fel. Punem in oala putin ulei, dupa care adaugam ceapa, fara sa asteptam sa se caleasca, doar sa se inmoaie putin. Cu totii stim ca prajelurile nu sunt sanatoase. Dupa care punem o cana de apa si adaugam legumele si sarea. Le lasam sa se inabuseasca, mai adaugam apa pana ajungem la cantitatea dorita, si cand aproape s-au fiert adaugam bucatile de peste. Lasam putin sa fiarba, dupa care gustam sa vedem daca ciorba e suficient de sarata. Adaugam otetul sau sarea, orezul si rosiile. Cand carnea pestelui se desprinde de pe oase, ciorba e gata. Bucatile de telina le putem scoate din ciorba si le putem arunca, am obtinut ce am vrut de la ele. La final, adaugam leusteanul sau patrunjelul tocat marunt, plus oul batut bine. Ca sa se faca zdrente si sa arate bine, punem cateva linguri de ciorba fierbinte in bolul in care batem oul, dupa care punem amestecul in ciorba. Daca nu va place cu otet, puteti sa adaugati la final niste zeama de lamaie. Pofta buna!