Daca n-ati gustat niciodata macris crud, este timpul sa o faceti. El nu se foloseste doar la sarmale, in sosuri sau supe, ci poate fi macat si crud. Astfel il putem folosi si la salatele de primavara. Macrisul are un gust asemanator cu salata, dar acrisor si contine multa vitamina C. Este foarte gustos in combinatie cu castravetii. Ingrediente: – 10 frunze tinere de macris – un ardei gras – 1 rosie – 3-4 castraveti – o legatura de marar – 1 ceapa verde – cateva frunze de patrunjel proaspat – sare si piper dupa gust – putin ulei de masline Mod de preparare: Frunzele de macris trebuie sa fie tinere si fragede. Cele mai mari si batrane sunt atoase. Spalati-le foarte bine si rupeti-le in doua sau trei bucati. Castravetii, ardeii, rosiile si cepaa verde, trebuie si ele spoalate bine si taiate rondele sau cubulete. Pentru ca avem rosia si macrisul acrisoare nu mai avem nevoie de otet sau zeama de lamaie. Asezonati totul cu sare si piper dupa gust apoi presarati cu marar si patrunjel taiate marunt. Stropiti cu putin ulei de masline si se poate servi imediat. 100 de g de salata de castraveti cu macris contine: 45 calorii,0 g proteine, 6 g lipide si 18 g carbohidrati. Pofta buna!