Nimic nu e mai bun decat un porumb fiert cu putina sare, pe care sa-l mananci tacticoasa la malul marii, fara teama de ingrasare. Desi pretul pe la mare este cam mare, de 5 lei porumbul in Vama, si 3 lei prin alte statiuni, tot este mai avantajos sa il cumparam pe el, decat sa luam o inghetata, care ne aduce doar calorii. Pe langa faptul ca are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul contine carbohidrati care ajuta la energizarea organismului si, in acest fel, la impiedicarea procesului de depunere a grasimilor. Porumbul fiert este plin de fibre, esentiale pentru digestie, minerale, dar si vitamina C, calitati care il fac ideal in curele de slabire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesara pentru o zi si 15% din necesarul de vitamina B5. O alta calitate demna de mentionat a porumbului este ca ajuta la detoxifiere, o cura de porumb ajutand la eliminarea toxinele din organism. Peste 60% dintre proprietatile porumbului raman dupa fierbere, asa ca nu trebuie sa ne facem griji ca il mancam de pomana, el este suficient de bogat in nutrienti si dupa ce este tratat termic. Pentru curele de slabire se recomanda porumbul fiert in salate sau consumat simplu, intre mesele principale. De asemenea, nutritionistii recomanda sa nu combinati porumbul fiert cu alimente care contin grasimi si nici cu carbohidrati sau bere. Iata mai jos de ce e bine sa consumam porumb fiert sau copt: 1. Contine acid folic, care ajuta la energizarea organismului; 2. Magneziul si vitamina E prezente in porumb ajuta inima sa se mentina sanatoasa, crescand elasticitatea vaselor de sange. 3. Este un bun detoxifiant; 4. Este foarte bun pentru digestie, deoarece contine multe fibre; 5. Previne cancerul la plamani, deoarece contine o substanta numita beta-cryptoxanthin; 6. Vitamina E din porumb ajuta celulele sa se reinnoiasca, incetinind astfel procesul de imbatranire a pielii; 7. Nu ingrasa daca nu este combinat intr-un mod nefericit cu carbohidrati; 8. Contine thiamina, o substanta importanta pentru functiile cognitive si celulele creierului, care ne tine departe de Alzheimer si senilitate; 9. Este foarte bun pentru rinichi, deoarece contine multa apa; 10. Este un bun remediu pentru oboseala; 11. Scade nivelul colesterolului; 12. Nu contine gluten, deci poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Nu este recomandat consumul porumbului cu unt, deoarece, intr-un mod evident, are un continut mare caloric si nici nu e sanatos.