Tagliatelle carbonara este o reteta clasica italieneasca, usor de preparat si foarte gustoasa. Este destul de satioasa si merge foarte bine cu o salata cu rucola. Ingrediente: – 2 catei de usturoi; – 3 linguri vin alb sec; – o punga de tagliatelle sau mai putin, depinde cate vreti sa faceti; – 100 grame bacon afumat sau jambon; – 4-5 linguri smantana (puteti sa adaugati mai multa in functie de cat va place); – 2 oua; – 2 linguri parmezan ras; – patrunjel tocat marunt; – putin ulei de masline. Mod de preparare: Se fierb pastele cu sare si se fierb cat scrie pe ambalaj. Dupa ce se fierb, amestecati-le cu putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca. Intr-o cratita de teflon punem vinul si usturoiul tocat marunt si le lasam putin sa fiarba. Baconul se taie fasii subtiri si se adauga peste usturoiul si vinul din tigaie. Amestecam intr-un bol smantana cu patrunjelul, parmezanul si ouale, plus putina sare dupa gust. Pastele se pun peste combinatia din tigaie, le lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam amestecul din bol, mai lasam 1-2 minute si gata. Pofta buna!