Sunt sigur ca in acest sezon, cand gratarele sfaraie la orice cotitura de drum, va doriti cat mai multe alternative la mititei si cefele pline de grasime. Daca ve este pofta de carne de porc, atunci cel mai bine este sa alegeti muschiul, o carne destul de slaba, dar gustoasa. Daca-l mai si combinam cu mere, nu numai ca va fi doar foarte foarte delicios, dar va fi si sanatos. Ingrediente: – 300 g muschi de porc – 2 mere – cateva felii foarte subtiri de sunca afumata cruda – sare, piper dupa gust – bete pentru frigarui Taiati carnea felii subtiri de aproximativ 2 cm. Spalati bine merele apoi taiati felii graose de aproximativ 1 cm, de dimensiunea bucatii de carne. Asezati cate o bucata de carne intre doua felii de mere, apoi inveliti totul cu o felie subtire, foarte subtire de sunca afumata, doar pentru gust. Infigeti pachetelul astfel format in cate o frigaruie de lemn, pe care in prealabil ati tinut-o in apa. Parjiti pe gratarul incins, pentru aproximativ 10 minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda. Daca vi se pare ca se gateste prea repede la suprafata mutati frigaruile intr-o parte a gratarului unde caldura nu este atat de mare. Serviti cu paine prajita tot pe gratar, salata si rosii. 100 de g de frigarui cu muschi de porc si mere contine: 147 calorii, 20 g proteine, 2 g lipide, 2 g carbohidrati. Pofta buna!