Desi suna pompos, somonul in crusta de miere este o reteta foarte usor de preparat si este foarte sanatoasa. Nu mai este un secret pentru nimeni ca somonul contine Omega-3, foarte bun pentru inima. Ingrediente: – 5 bucati de somon, fara oase; – 1 lingura ulei de masline; – 2 linguri miere; – un cub mic de unt; – 2 linguri sos de soia; – 2 catei de usturoi tocati marunt; – rozmarin; – lamaie; – usturoi verde. Mod de preparare: Mai intai, condimentati pestele cu suc de lamaie si sare. Intr-un bol amestecati mierea cu sosul de soia si cu usturoiul. Rumeniti, intr-o tigaie, fileurile pe partea cu piele in uleiul de masline amestecat cu untul. Pe partea cealalta a pestelui adaugati amestecul din bol. Presarati rozmarinul si lasati inca 4-5 minute la foc. Daca nu va place rozmarinul, puteti sa ornati cu usturoi verde tocat marunt. Acest fel de mancare merge bine cu cartofi natur, piure, orez, sparanghel sau legume fierte. Pofta buna! Reteta am gasit-o in Franke’s Treats.