MulÈ›i dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare È™i spală fructele È™i legumele cu apă de la robinet. Cât de în siguranță suntem? Știm cu toÈ›ii că majoritatea fructelor È™i legumelor cumpărate sunt crescute cu ajutorul pesticidelor È™i fertilizatorilor chimici. Majoritatea acestora se regăsesc în coaja fructelor, dar È™i în legume, iar cum multe dintre acestea se consumă cu totul este vitală îndepărtarea reziduurilor de pe ele. La riscul produs de pesticide se adaugă cel al contaminării cu bacterii gen E. Coli, Listeria, Salmonella, toate cu efecte serioase asupra sănătății. Cum spălăm aÈ™adar corect fructele È™i legumele? Iată câteva reguli: * spălaÈ›i-vă întotdeauna pe mâini înainte să spălaÈ›i vegetalele * spălaÈ›i È™i vegetalele pe care le curățaÈ›i de coajă sau pe care le tăiaÈ›i (cum ar fi pepenele), deoarece prin intermediul cuÈ›itului bacteriile pot ajunge de pe coajă în interior * spălaÈ›i vegetalele sub un jet de apă rece, preferabil frecându-le suprafaÈ›a cu mâna sau cu un burete aspru * folosiÈ›i apă filtrată de la robinet cu sistemul de filtrare Aqua Pure Easy Complete de la 3M pentru a împiedica metalele grele, clorul È™i pesticidele din apa potabilă să ajungă pe fructe È™i legume * puteÈ›i folosi o soluÈ›ie din o parte oÈ›et È™i trei părÈ›i apă filtrată în care să È›ineÈ›i vegetalele timp de o oră * legumele cu suprafață neregulată trebuie È›inute obligatoriu câteva minute în apă filtrată (ex: salata, broccoli, conopida) DeÈ™i nu ne-am fi gândit niciodată, este important ca apa utilizată la spălarea fructelor È™i legumelor să fie filtrată, pentru că altfel nu facem decât să îndepărtăm niÈ™te substanÈ›e chimice È™i să le înlocuim cu altele. Dintre cele care pot rămâne pe vegetale È™i pe care le introducem astfel în organism cele mai periculoase sunt azbestul È™i plumbul (provenite din È›evile vechi), clorul aflat în cantități mari în apa potabilă, dar È™i pesticidele aflate în pămintul în care sunt îngropate È›evile de apă potabilă È™i care ajung în acestea prin micile spărturi pe care le are orice È›eavă veche. Ajungem aÈ™adar să spălăm fructele pentru a îndepărta pesticidele… tot cu pesticide. AceiaÈ™i contaminanÈ›i se regăsesc È™i în mâncarea gătită pentru care este folosită apă de la robinet, deoarece prin fierbere nu se elimină decât cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimină prin fierbere È™i ajung să fie introduse în organism împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau cafeaua la care este folosită apa de la robinet. Pentru a avea o apă sigură este necesar să ne instalăm un filtru de apă performant, care să poată garanta prin teste È™i certificări internaÈ›ionale că poate curăța apa potabilă de toate impuritățile. Filtrul este de preferat să funcÈ›ioneze pe bază de cărbune activ vegetal, pentru a păstra mineralele din apă atât de utile pentru organism. Cu sistemul de filtrare Aqua Pure Easy Complete de la 3M: – AveÈ›i cea mai curată È™i mai sigură apă. – FaceÈ›i economie de pană la 96% din banii pe care ii cheltuiÈ›i in prezent pe apă. – Nu mai căraÈ›i baxuri de apă È™i nu mai umpleÈ›i spaÈ›iile de depozitare. Cititi mai multe despre Filtru apa potabila 3M si pretul recomandat al acestuia!