Pilaful cu morcovi si ciuperci este o reteta lejera, potrivita pentru orice anotimp. Merge servit ca garnitura, dar si ca fel principal, daca il combinam cu o salata verde. Ingrediente: – 4 morcovi; – 2 ardei grasi; – 1 cutie ciuperci sau ce alte ciuperci va plac; – 5 linguri ulei; – 2 cepe; – 300 grame orez; – 1 legatura patrunjel; – putin ghimbir. Mod de preparare: Mai intai, tocati marunt morcovii, ardeii si ceapa, puneti-le pe toate la calit in uleiul de masline, nu foarte mult ca sa nu se transforme in grasimi nesanatoase. Adaugati ghimbirul tocat marunt, aproape facut pasta, dupa care putina apa si sare. Lasati sa mai fiarba, pana cand incep sa se inmoaie. Adaugati 2-3 cani de apa si ciupercile. Separat fierbeti orezul, iar cand este aproape gata, adaugati-l peste combinatia din tigaie. Nu-l lasati sa se inmoaie.La sfarsit puneti patrunjel tocat sau ce alte ierburi va mai plac. Pofta buna!