Daca va plac mancarurile iuti, atunci cu siguranta o sa va placa si curry de pui cu unt de arahide, un fel de mancare pe care il gasiti mai ales prin India si Thailanda. Ingrediente: – 2 ardei iuti, fara seminte; – o bucata mica de ghimbir, 2-3 cm; – 2 catei de usturoi; – 1 lingura ulei de masline; – 4 piepti de pui taiati bucati; – 5 linguri unt de arahide; – 150 ml supa de pui; – 200 de grame de iaurt gras; – tulpinile si frunzele de la o legatura de coriandru taiate bucati; – pentru culoare si gust, puteti sa adaugai si o lingurita de pudra de curry sau turmeric. Mod de preparare: Se pun in mixer ardeii iuti tocati, ghimbirul curatat, usturoiul, tulpinile si jumatate de frunze de la coriandru. Se adauga putina apa daca pasta este prea groasa. Intr-o tigaie se rumenesc bucatile de piept de pui in ulei de masline, dupa ce au fost sarate in prealabil. Se adauga pasta din mixer, se lasa un minut ca sa patrunda bucatile de pui, dupa care se pun supa, untul de arahide si iaurtul peste pui si se lasa sa clocoteasca 10 minute. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se adauga frunzele de coriandru ramase, tocate marunt. Se serveste cu orez simplu. Pofta buna! Reteta am gasit-o in GoodFood.