Placinta cu afine

Placinta cu afine

Ca tot e sezonul afinelor, ne-am gandit sa va recomandam o placinta cu afine.

Aluatul:
– o jumatate de pachet de unt sau margarina sau 4 linguri de ulei;
– 1 lingurita sare;
– 2 cani faina.

Umplutura:
– o jumatate de kg de afine;
– o cana de de zahar;
– zeama de la o jumatate de lamaie;
– putina scortisoara.

Mod de preparare:

Intr-un vas se amesteca untul cu sarea si faina, pana se face un aluat. Adaugati din cand in cand putina apa calda ca sa nu se sfarame. Puneti-l deoparte pana terminati cu umplutura si incalziti bine cuptorul.

In timp ce aluatul este lasat acoperit cu un servet , intr-un alt vas amestecati zaharul, scortisoara, un varf de cutit de sare si zeama de lamaie pana cand se face o pasta, dupa care adaugati afinele spalate. Puneti-le pe foc 2-3 minute.

Dupa vreo 20 de minute, faceti doua foi din aluat intinse bine, pe una puneti umplutura, iar cu cealalta o acoperiti. Bagati placinta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca bine. Se serveste rece.

Pofta buna!