Tagliatelle cu sparanghel si dovlecel

Tagliatelle cu sparanghel si dovlecel

Daca va plac pastele si va place sa experimentati, incercati tagliatelle cu sparanghel, sunt foarte bune si sanatoase.

Ingrediente:

– o punga de tagliatelle;
– 250 grame de sparanghel;
– o cana de fasole verde;
– 1 dovlecel;
– parmezan;
– ulei de masline;
– 3 catei usturoi taiati marunt;
– 4 linguri suc de lamaie;
– busuioc sau patrunjel proaspat.

Mod de preparare:

Mai intai fierbeti pastele al dente cu putina sare, ca sa scapati de ele. Dupa ce ati terminat cu pastele, taiati sparanghelul si fasolea verde in bucati de 2-3 cm. De asemenea, taiati dovlecelul in felii subtiri. Sparanghelul si fasolea verde fierbeti-le 5 minute ca sa se inmoaie.

Dupa ce terminati cu tocatul si fiertul, caliti usturoiul in ulei de masline vreo 30 de secunde, ca sa nu se arda, dup-aia adaugati celelalte legume si lasati-le sa se caleasca. La final adaugati zeama de lamaie, sarea si busuiocul. Amestecati toata aceasta combinatie cu pastele.

Ornati cu parmezan.

Pofta buna!