Paste cu pui si dovlecei

Paste cu pui si dovlecei

Va plac pastele? Si mie! Dar le mancam mai rar pentru ca sunt foarte calorice. Astazi este una din acele zile in care ne permitem sa mancam si paste , asa ca haideti sa pregatim o reteta de vara  usoara si gustoasa, cu piept de pui si dovlecei.

Ingrediente:

300 g paste

Un dovlecel mic

200 g piept de pui

100 ml smantana pentru gatit light

Putin parmezan

Sare si piper dupa gust

Putin ulei de masline extravirgin (aprox. o lingura)

Apa si sare pentru fiert pastele

Mod de preparare:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca le urmati intocmai, veti obtine pastele “al dente”, exact asa cum trebuie sa fie. Sigur, aici vorbim despre paste de buna calitate.

Taiati dovlecelul felii subtiri si pieptul de pui in bucatele mici. Puneti putin ulei intr-o tigaie. Caliti carnea pentru cateva minute, pana cand isi schimba culoarea apoi adaugati dovleceii. Condimentati cu sare si piper apoi adaugati smantana pentru gatit si parmezan ras dupa gust. Lasati sa fiarba cateva minute pana cand sosul se ingroasa putin, apoi adaugati pastele fierte si scurse de apa.  Amestecati si serviti imediat cu parmezan ras deasupra, cat va lasa constiinta. ๐Ÿ˜›

100 de g de paste cu pui si dovlecei contin: 334 calorii, 21 g proteine, 4 g lipide si 63 g carbohidrati.

Pofta buna!