Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

Daca va place sa asezonati totul cu sos de rosii sau ketchup picant , desi stiti ca nu sunt tocmai sanatoase, m-am gandit sa va ofer o alternativa dietetika si fara nici un risc. Va propun sa va pregatiti sosul acasa. 

Aveti nevoie doar de rosii bio proaspete si condimente. Sosurile din comert, pe langa conservanti, arome si coloranti contin si amidon sau alte fainuri care le ridica continutul caloric. Sosul pe care vi-l propun eu poate fi pus in borcane si pastrat pentru iarna.

Ingrediente:

2,5 litri de suc de rosii proaspat (sau de rosii pe care sa le stoarceti)

o lingurita de boabe de mustar

sare, piper dupa gust

1/2 ardei gras rosu sau gogosar

zahar dupa gust

2  frunze de busuioc proaspat

1/2 telina mica

1-2 catei de usturoi

1/2 ceapa mica

3-4 ardei iuti sau dupa gust

Mod de preparare:

Stoarceti rosiile spalate prin masina de facut bulion. Puneti susul la fiert la foc foarte mic.

Intre timp macinati foarte fin in robotul de bucatarie ceapa, usturoiul, ardeiul, telina, boabele de mustar, busuiocul, ardeii iuti. Am Adaugati totul in sucul de rosii.  Lasati  sa fiarba la foc mic, aproximativ 3 ore, fara capac. Amestecati din cadn in cand. Este recomandat sa folositi o oala de inox, de buna calitate.

Secretul acestui sos, este ca trebuie sa scada la jumatate. Atunci este gata. Cu 20 de minute inainte sa opriti focul adaugati si zahar, piper si sare, dupa .

Dupa ce se racestesosul  se mai ingroasa. Cat este fierbinte il punem in sticle sau borcane curate si il inchidem ermetic. Este bine sa sterilizam borcanele. Se pastreaza in camara, iar daca deschidem sticla, in frigider. Pofta buna!

100 de g de sos picant de rosii contine: 20 calorii, 0,9 g proteine, 0,2 g lipide si 4 g carbohidrati.

Pofta buna!