Pui cu gutui si ghimbir

Pui cu gutui si ghimbir

Puiul cu ghimbir si gutui este o reteta suficient de exotica cu care o sa va impresionati si cei mai pretentiosi musafiri.

Ingrediente:

– 2 piepti de pui taiati bucati mici;
– 2 gutui;
– o ceapa tocata rondele;
– sucul de la o lamaie;
– miere;
– 2 linguri pasta de ghimbir (pisati ghimbirul ca pe usturoi);
– o jumatate de lingurita de scortisoara;
– 50 g unt;
– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Umpleti o cratita cu apa. Puneti in cratita sucul de la lamaie si putina miere. Taiati gutuile in sferturi si puneti-le in apa din cratita, altfel o sa se innegreasca. Lasati-le sa se fiarba putin, astfel incat sa nu fie nici prea moi, nici prea tari.

2. Puneti intr-o tigaie untul si ceapa taiata rondele. Lasati sa se caleasca putin, dupa care adaugati bucatile de piepti de pui. Adaugati peste combinatia din tigaie scortisoara, sare si piper si lasati-le sa se mai rumeneasca. Dupa ce incep sa se rumeneasca si sunt aproape gata, adaugati o lingurita de miere.

3. Dati la o parte tigaia de pe foc.

4. Scoateti gutuile din apa si taiati-le si pe ele bucati, ideal ar fi sa fie la fel de mari ca bucatile de pui.

5. Intr-o alta tigaie puneti untul si o lingurita de miere, dupa care adaugati cuburile de gutuie. Amestecati 1-2 minute.

6. Adaugati in tigaia cu gutui bucatile de pui cu tot cu sosul format si amestecati.

Pofta buna!