Peste cu sos de rosii, masline si capere

Peste cu sos de rosii, masline si capere

Daca va place pestele, este imposibil sa nu va placa aceasta reteta. Pestele cu sos de rosii, masline si capere se face usor si va ia foarte putin timp pentru preparare.

Ingrediente:

– 4 linguri de ulei de masline;
– 5-6 fileuri de peste oceanic (sau orice peste alb);
– o ceapa tocata marunt;
– o jumatate de ceasca de vin alb;
– o cana de rosii tocate marunt, cu tot cu suc;
– o jumatate de ceasca de masline negre rondele;
– 2 lingurite de capere;
– un sfert de lingurita de piper rosu macinat;
– 2 maini de frunze de spanac, daca nu aveti, il puteti inlocui cu patrunjel sau alte verdeturi;
– sare si piper.

Mod de preparare:

1. Puneti intr-o tigaie de teflon 1-2 linguri de ulei, lasati-l sa se incinga putin, dupa care adaugati bucatile de peste si lasati-le sa se rumeneasca pe fiecare parte. Dupa ce e gata facut, puneti pestele pe un platou.

2. Intr-o alta tigaie puneti 2 lingurite de ulei, adaugati ceapa, amestecati pentru 1 minut, dupa care adaugati vinul si amestecati pana cand continutul se reduce la jumatate. Adaugati rosiile, maslinele, caperele, sarea si piperul si lasati-le sa fiarba 3-4 minute. Adaugati spanacul si amestecati inca 3 minute. Lasati sa scada sosul cat va place.

3. Puneti sosul peste peste si serviti.

Pofta buna!