Supa crema de conopida este foarte sanatoasa si se face usor. Ea este recomandata mai ales in curele de slabire, este satioasa si nu ingrasa. Ingrediente: – 500 g de conopida; – 1 morcov; – 1 ceapa; – putina telina (radacina); – 1 cartof; – 1 catel de usturoi; – putina telina; – 2-3 linguri de ulei de masline; – sare si piper dupa gust; – patrunjel; – 2 linguri smantana; – o cana de supa de legume sau apa. Mod de preparare: Spalati si rupeti conopida in bucatele cat mai mici. Caliti foarte putin ceapa taiata cat mai mic in putin ulei, fara sa se rumeneasca, dupa care adaugati morcovul si el taiat marunt, apoi usturoiul pisat. Puneti o cana de apa si adaugati conopida, telina si cartoful. Acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se abureasca vreo 10 – 15 minute pana cand se inmoaie. Amestecati toate aceste ingrediente cu blenderul pana se fac crema dupa care adaugati o cana de supa de legume sau, daca nu aveti, o cana de apa fierbinte. Lasati sa fiarba la foc mic. Adaugati sare si piper dupa gust. La final, dupa ce ati oprit aragazul, adaugati patrunjelul si smantana. Daca vreti putin mai acrisoara, adaugati niste suc de lamaie. Ornati cu parmezan ras si patrunjel. Serviti cu crutoane. Pofta buna!