Daca ati fost pe la restaurantul indian sau chinezesc si v-ati intrebat de ce e orezul asa de bun, raspunsul e simplu: este prajit. Azi va recomandam orez prajit cu ou si legume. Este delicios si usor de preparat. Ingrediente: – o cana si jumatate de orez; – 2 oua; – 2 morcovi tocati cubulete mici; – 1 ceapa; – 3-4 catei de usturoi tocati marunt; – putin ghimbir pisat (optional); – 1 ardei gras tocat marunt; – mazare si fasole verde congelata, cata va place; – ulei de masline; – 1-2 linguri sos de soia. – patrunjel; – putin turmeric pentru culoare (optional). Mod de preparare: 1. Fierbeti orezul al dente si lasati-l sa se raceasca bine. Dupa racire amestecati-l cu o lingura de ulei de masline. 2. Puneti intr-o tigaie uleiul de masline si dupa ce se incinge adaugati ceapa cu morcovul, ghimbirul, usturoiul, mazarea si ardeiul rosu. Lasati-le sa se caleasca vreo cateva minute. Adaugati o jumatate de lingurita de turmeric. 3. Faceti un fel de gaura intre legume si aruncati acolo ouale batute bine, amestecati-le pana incepe sa se faca, dupa care incorporati-le cu toate celelalte ingrediente. 4. Adaugati orezul si amestecati-l cu legumele. Amestecati in continuu ca sa nu se lipeasca. 5. Adaugati 1-2 linguri de sos de soia, in functie de cum va place. Sare s-ar putea sa nu mai fie nevoie, avand in vedere ca sosul de soia este destul de sarat. 6. Ornati cu patrunjel. Pofta buna!