Este sezonul gutuilor, unele din cele mai delicioase fructe ale toamnei. Ce ziceti de un desert delicios si natural pe care il puteti prepara chiar voi? Pentru acest jeleu natural de gutui nu aveti nevoie de gelatina pentru ca gutuile contin o mare cantitate de pectina care, pe langa faptul ca ajuta la inchegarea desertului nostru, are si un rol foarte important in dieta noastra, fiind dusman al colesterolului. Cea mai mare cantitate de pectina se afla in coaja fructului, deci o folosim obligatoriu si pe ea. Ingrediente: gutui zahar putina apa nuci De obicei jeleul de gutui se face din resturile care raman dupa ce se face compot sau dulceata de gutui. Adica din cotoare si coji. Jeleul se poate face si din pulpa fructului. Asadar se curata gutuile, se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Se adauga zahar dupa gust, in caz ca vreti ca jeleul sa fie acrisor sau mai dulce. Se fierbe totul la foc mic, pana cand gutuile se inmoaie si apa scade. Trebuie amestecat destul de des, asa ca nu o pierdeti din ochi. Cand gutuile incep sa se zdrobeasca si apa s-a transformat in sirop, luati totul de pe foc si pasirati, pana obtineti o compozitie de consistenta unui sos. Turnati aceasta compozitie in forme (boluri). Optional, in jeleu se pot pune nuci, migdale sau alune prajite. Se potrivesc perfect. Pofta buna! INFO: 100 de g de jeleu de gutui contine: 70 g calorii, 0,4 g proteine, 0,1 g lipide si 15 g carbohidrati