Puiul cu rosii si lamaie la cuptor este o reteta delicioasa si usor de preparat. Ingrediente: – 5-6 linguri de ulei de masline; – 4 bucati de piept de pui; – 6-7 rosii decojite, sunt bune si alea cherry; – o lingurita de otet balsamic; – o lamaie taiata in felii subtiri; – sare si piper dupa gust; – tarhon proaspat sau uscat; – cateva frunze de salvie sau ce alte ierburi va plac (cimbru, busuioc, oregano…). Mod de preparare: 1. Incalziti bine cuptorul. 2. Puneti intr-o tava uleiul de masline. Aveti grija sa o ungeti bine. 3. Condimentati bucatile de pui cu sare si piper. 4. Puneti bucatile de pui in tava si aranjati rosiile in jurul lui. 5. Stropiti puiul si rosiile cu otetul balsamic si cu 2 linguri de ulei de masline. 6. Aranjati cate 2 felii de lamaie pe fiecare piept de pui. 7. Presarati tarhonul si salvia, sau ce alte ierburi mai vreti, taiate marunt in toata tava. 8. Lasati puiul in cuptor pana se rumeneste, in jur de 30 de minute. Ca sa preveniti uscarea puiului, il puteti acoperi la inceput cu o folie de aluminiu. Pentru a se rumeni, trebuie sa dati la o parte folia de aluminiu dupa 15-20 de minute. Pofta buna! Reteta am gasit-o aici.