Top 8 alimente care contin acid folic

Top 8 alimente care contin acid folic

Daca iti doresti sa ramai insarcinata sau esti deja gravida, este important sa incluzi in alimentatia ta cat mai multe alimente care contin acid folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9, una dintre cele mai importante vitamine pentru sarcina. Acidul folic reduce riscul de a avea o sarcina cu probleme, te tine departe de anemie, dar si de probleme cu inima sau diverse alte afectiuni.

Care sunt alimentele care contin cel mai mult acid folic?

1. Avocado
Vitamina K, fibrele (cel mai mare continut din tot spectrul fructelor), acidul folic, potasiul, vitamina B3, B6, vitamina C si cuprul sunt printre cele mai importante surse de energie ale unui avocado. Un fruct mediu de avocado de 150 de grame asigura un sfert din necesarul zilnic de acid folic al organismului.

2. Sfecla rosie

Este bogata in tot felul de vitamine si minerale, dar si in acid folic. Consumul de sfecla rosie ajuta la stimularea imunitatii, la imbunatatirea circulatiei sangelui, la combaterea anemiei, gripei si racelii. Daca o incluzi cat mai mult in meniul tau, te vei mentine energica si sanatoasa.

3. Sparanghel
Stiati ca o singura portie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigura aproape 70% din necesarul organismului de acid folic?

4. Broccoli
Broccoli contine o adevarata colectie de vitamine si minerale, la care se adauga fitonutrienti cu proprietati exceptionale. Broccoli este o leguma foarte utila pentru femei deoarece contine 3-carbinol, un compus care metabolizeaza estrogenul, protejand astfel organismul impotriva imbolnavirii de cancer la san, dar si acid folic care le ajuta sa aiba o sarcina sanatoasa.

6. Papaya
Daca vei consuma un singur fruct de papaya atunci veti depasi de trei ori necesarul zilnic de vitamina C al organismului. Dupa vitamina C, acidul folic are cea mai mare concentratie, un fruct asigurand 30% din necesarul zilnic.

7. Morcovi
Morcovii sunt deosebit de bogati in provitamina A: 25 de grame morcovi cruzi acopera mai mult de jumatate din cerintele zilnice de vitamina A, dar si de minerale (calciu, fier, potasiu), fibre si acid folic.

8. Spanac
Vegetalele de tipul celor cu frunze verzi (salata, varza, spanac) reprezinta o sursa excelenta de magneziu, vitamina C, acid folic si caroten (cu cat verdele e mai inchis cu atat continutul de caroten este mai ridicat). De asemenea, aceste vegetale sunt si excelente diuretice, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Alte alimente bogate in acid folis sunt semintele, migdalele, alunele si nucile, lintea si fasolea, conopida, porumbul, telina, dar si citricele.