Piept de rata cu portocale

Piept de rata cu portocale

Daca vreti sa va rasfatati perechea cu o cina romantica, aceasta este reteta pe care trebuie sa o pregatiti! Este delicioasa si usor de pregatit. In plus va fi ceva deosebit si va arata extraordinar in farfurie.

Ingrediente:
 
– 500 g piept de rata (doua bucati);
– 2 portocale;
– putina radacina de ghimbir;
– 1 lingura de zahar brun;
– sare si piper.

Mod de preparare:
 
Incepem cu pieptul de rata. El trebuie sa fie bine scurs si tamponat cu un servet de bucatarie, ca sa fie cat mai putin umed. Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. 
 
Crestam partea cu piele a carnii, superficial, fara sa ajungem la carne. Condimentam cu sare si piper din belsug, mai ales cu sare. Punem pieptul cu pielea in jos intr-o tigaie rece, pe care o punem pe foc mediu.  Incalzindu-se treptat grasimea se va topi mai usor si va curge in tigaie, iar pielea va deveni crocanta. Lasam la prajit 4 minute. Cand pielea devine crocanta si aramie, intoarcem piepul pe partea cealalta si il mai lasam 20 de secunde. 
 
Transferam pieptul intr-o tava (pe care am tinut-o in cuptorul preincalzit) si il punem 10 minute la cuptor. 5 minute pe fiecare parte

Cat timp carnea este in cuptor ne ocupam de sos. In tigaia cu untura lasata de pieptul de rata, radem putin ghimbir, coaja de la o portocala, stoarcem cele doua portocale si eventual adaugam bucati de coaja de portocala (fara partea alba). Mai punem si o lingura de zahar brun. Amestecam pana se leaga totul, 2-3 minute si gata sosul. 

Servim pieptul de rata fierbinte, taiat felii, impreuna cu sosul de portocale.
 
Pofta buna!

100 de g de rata cu portocale contine 287 de calorii, 20 gr lipide, 31 gr carbohidrati, 22 gr proteine.