Salata cu naut este o salata satioasa si este recomandata mai ales vegetarienilor, deoarece pot suplini aportul de proteine adus de carne cu ajutorul nautului. Deloc de neglijat este faptul ca fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Persoanele care sufera de guta sau au probleme cu rinichii trebuie sa consulte un medic nutritionist inainte de a consuma naut. Ingrediente: – o cana de naut de la conserva; – 5-6 rosii, taiate cuburi sau 10-12 rosii cherry taiate jumatati; – 4 oua fierte tari, curatate si taiate cuburi; – 2 cepe taiate cum va place; – 4 linguri de ulei de masline; – 4 linguri de otet alb sau suc de lamaie; – sare si piper dupa gust; – patrunjel; – putina branza feta. Mod de preparare: 1. Amestecati nautul, rosiile, ouale si ceapa intr-un bol. 2. Faceti dressingul din ulei de masline, otet, sare si piper si amestecati-l cu ingredientele. Amestecati cu patrunjelul tocat marunt si cu branza feta. 3. Mai adaugati otet sau suc de lamaie daca doriti salata putin mai acrisoara. Pofta buna!