Ciupercile cu usturoi si sos de rosii sunt foarte delicioase si se fac foarte rapid. Sunt ideale pentru momentele in care nu avem chef de gatit, dar totusi vrem ceva cald si bun. Ingrediente: – o jumatate kilogram de ciuperci; – 4-5 rosii foarte coapte decojite; – o ceasca de sos de rosii; – busuioc uscat; – putin ulei de masline; – 3 catei de usturoi; – patrunjel; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Puneti intr-o cratita uleiul de masline si caliti 30 de secunde usturoiul, care trebuie tocat foarte marunt. Adaugati ciupercile taiate jumatati si rumeniti-le si pe ele putin in usturoi, dupa care adaugati rosiile, sosul de rosii, busuiocul uscat, sarea si piperul. Lasati sa fiarba pana cand ciupercile sunt facute. Daca ciupercile sunt de la conserva, atunci mancarea se face mai repede. Ornati cu patrunjel sau busuioc proaspat. Serviti cu orez, mamaliga sau cu o friptura. Pofta buna!