Top 5 condimente cu proprietati curative

Top 5 condimente cu proprietati curative

Nu iti place sa iei medicamente la fiecare raceala, indigestie sau durere de cap? Poti gasi remediul pentru asemenea afectiuni minore in bucataria ta. Potrivit nutritionistilor, condimentele sunt ideale nu numai ca remediu pentru diverse boli, ci si cand vine vorba de reducerea consumului de sare, sodiul fiind responsabil pentru cresterea tensiunii arteriale, dar si pentru alte probleme grave de sanatate.

Iata mai jos 6 condimente cu proprietati curative:

1. Turmeric

India are rata cea mai scazuta a cancerului de colon din lume si asta datorita turmericului. Studiile au aratat ca antoxidantii din turmeric au proprietati anti-inflamatorii, anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancerigene. Pune putin turmeric in orez sau alte mancaruri si nu o sa mai ai probleme cu stomacul.

2. Ghimbir

Ghimbirul este un adevarat medicament cand vine vorba de raceala, greata sau probleme digestive. De asemenea, este bun pentru desfundarea nasului, pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si reglarea tensiunii arteriale. Ghimbirul mai are si proprietatea de a creste tonusul musculaturii intesitinale, ceea ce face ca tot procesul de digestie sa fie imbunatatit. Cum il consumi? Cel mai bine este sub forma de ceai, cu putina lamaie si miere.

3. Ardei iute

Ardeiul iute imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la curatarea sinusurilor, scade colesterolul, stimuleaza metabolismul, previne ulcerul gastric, stimuleaza imunitatea, ajuta la pierderea kilogramelor in plus si poate ameliora durerile de cap. De asemenea, ardeiul iute are proprietati anti-cancerigene si ajuta la stimularea sistemului nervos.



4. Cuisoare

Cuisoarele sunt calmante naturale pentru durerile de dinti, ele contin eugenol, substanta folosita de medicii stomatologi. Cuisoarele sunt o buna solutie pentru tratatrea si combaterea respiratiei urat mirositoare, sunt eficiente pentru a trata indigestia, parazitii intestinali, greata si varsaturile. Cuisoarele au si un puternic efect antibacterian, iar uleiul de cuisoare are efect anti-cancerigen.

5. Scortisoara

Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute. Folosita cu regularitate, scortisoara reduce nivelul de glucoza din sange, regleaza digestia, improspateaza respiratia, amelioreaza durerile de cap si migrenele, trateaza diareea si reduce considerabil durerile de dinti. De asemenea, in medicina traditionala chineza, scortisoara era folosita cu succes ca remediu contra gripei si racelii.