Un sos rece pentru o salata , un piept de pui la gratar sau dip, se poate obtine foarte usor combianan cateva ingrediente simple si delicioase. Este proaspat, fin, delicios si il puteti servi chiar si musafirilor alaturi de aperitive. De asemenea acest sos este perfect pentru preparate din peste. Ingrediente: – 2 morcovi de marime medie; – 1 lingura ulei de masline; – 200 ml iaurt; – 2 catei de usturoi, tocati fin; – o lingurite de zeama de lamaie; – sare, piper dupa gust. In functie de preferinte si preparatele pe care acest dip le va insoti, se poate adauga: menta tocata marunt, patrunjel tocat fin sau putina boia dulce. Mod de preparare: Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, se calesc in putin ulei de masline, cu putina sare. Doar un minut-doua, pana se inmoaie. Se lasa la racit apoi se amesteca cu iaurtul si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust si se patreaza la rece pana in momentul servirii. Dupa preferinte, morcovii se pot lasa si cruzi. 100 de g de Sos rece cu iaurt si morcovi contine: 54 calorii, 3.2 g proteine, 2.8 g lipide si 4 g carbohidrati. Pofta buna!