Pentru ca e post si nu avem timp intotdeauna sa mergem la cumparaturi, ne-am gandit sa va facem un meniu cu mancare de post de dimineata pana seara, ca sa va orientati mai usor. Micul dejun de post: Banana coapta Este ideal cand nu stiti ce sa mancati si nu ati facut cumparaturi de post. Banana coapta este varianta de mic dejun satios si usor de pregatit. Pentru asta aveti nevoie de o banana. Prima data se ia banana si se asaza intr-o tava, in cuptor, unde se lasa 15 minute, pana cand coaja acesteia capata o nuanta maronie. Dupa ce coaja si-a schimbat culoarea, se scoate din cuptor, se taie pe lungime, se presara cu scortisoara si se mananca direct din coaja. Aveti grija sa nu va supuneti papilele gustative unei torturi, caci micul dejun cam frige ๐ Pranzul de post : Ciorba turceasca de linte Ciorba turceasca de linte este foarte gustoasa, sanatoasa si hranitoare. Lintea este o importanta sursa de proteine si fibre, care ajuta la scaderea colesterolulului, sporesc nivelul de energie al organismului si cresc rezistenta fizica la efort. Ingrediente: – o cana de linte rosie; – o ceapa taiata marunt; – un morcov tocat marunt; – 2 catei de usturoi taiati fin; – 2-3 rosii facute piure; – 3 linguri de ulei de masline; – o jumatate de lingurita de chimen; – o jumatate de lingurita de boia iute; – sare si piper dupa gust. Reteta e aici. Cina de post: varza calita in vad de lut Cum e post si ne indreptam spre varza ca spre o solutie miraculoasa, buna si pentru silueta, mi-am amintit de aceasta reteta delicioasa de varza calita in vas de lut, pe care am descoperit-o anul trecut. E adevarat ca altii o fac de multi ani, dar pentru mine, faptul ca am pregatit-o intr-un vas de lut a facut-o cu adevarat speciala. Reteta si ingredientele sunt aici. Gustare de post : masline prajite cu usturoi Arata cam asa si gustul e minunat. Voi ce mancati in post?