Supa de galuste cu rosii

Supa de galuste cu rosii

Daca va place supa cu galusti mai colorata, nu ezitati si adaugati-i rosii, este delicioasa.

Ingrediente:

– 3 cepe mari curatate de coaja;
– 2 morcovi tocati cat de mare va place;
– 3-4 rosii coapte bine, fara pielita, tocate marunt;
– 1 dovlecel taiat cuburi;
– un sfert de radacina de telina;
– 2 cartofi taiati cuburi;
– un pastarnac;
– ulei de masline;
– 1 ou;
– gris;
– patrunjel;
– sare dupa gust;

Mod de preparare:

1. Puneti o oala plina cu apa la fiert. Adaugati cepele intregi, morcovul, telina si pastarnacul.

2. Dupa 5-7 minute de fiert, adaugati cartofii si rosiile.

3. Dupa alte 5-7 minute de fiert, adaugati si dovlecelul tocat cuburi, plus sare dupa gust.

4. Dupa ce se fierb toate ingredientele, scoateti ceapa, pastarnacul si telina si aruncati-le.

5. Faceti intr-un bol galustele. Bateti bine oul, dupa care adaugati putin ulei de masline si putina sare. Adaugati treptat grisul pana se face o pasta de consistenta smantanii. Uleiul de masline ajuta galustele sa nu se intareasca si sa fie pufoase.

6. Puneti galustile in oala cu o lingurita si stingeti focul.

7. Ornati cu patrunjel.

Pofta buna!