5 mituri alimentare care nu te lasa sa slabesti

5 mituri alimentare care nu te lasa sa slabesti

Sunt atat de multe reguli cand vine vorba de slabire, incat ar trebui sa mancam ca niste roboti daca le-am respecta si, din pacate, asta nu ne-ar garanta o pierdere a kilogramelor in plus.

Care sunt cele mai frecvente mituri alimentare care nu te lasa sa slabesti?

1. Fiecare masa trebuie sa contina proteine

Nu toate mesele trebuie sa contina proteine ca sa pierzi in greutate, o varianta sanatoasa este si o masa doar cu o salata, orez si supa. Daca iti faci griji ca un consum mic de proteine o sa te infometeze, e bine de stiut ca poti sa compensezi proteinele animale cu proteinele vegetale. Nutritionistii recomanda cresterea consumului de proteine de origine vegetala, pe care le gasesti in linte, naut si fasole, acestea aduc energie organismului, nu contin grasimi si sunt foarte sanatoase. De asemenea, daca te ingrijoreaza ca un consum redus de proteine iti va afecta masa musculara, afla ca muschii se formeaza cel mai bine la sala si nu din alimentatie.

2. Carbohidratii ingrasa, de aceea ar trebui evitati

O dieta fara carbohidrati este una nesanatoasa. Ca sa slabesti trebuie sa consumi alimente din toate gupele de alimente. Nutritionistii recomanda sa consumi carbohidrati buni. Care sunt carbohidratii buni? Cerealele integrale, painea integrala, pastele integrale, fructele, legumele, orezul brun, fasolea, lintea, nautul, cartofii etc. Acestea sunt pline de vitamine si minerale care ne dau energia de care avem nevoie. Care sunt carbohidratii rai? Toate produsele din faina alba, de la paine alba, croissante, fidea, taitei, paste pana la pizza si prajituri. Acestea nu sunt deloc nutritive, doar ne umplu stomacul si ne aduc kilograme in plus.

3. Ca sa slabesti repede, evita grasimile

Nu toate grasimile sunt rele. Pentru o buna functionare, organismul nostru are nevoie de grasimi, de aceea nutritionistii recomanda sa le separam pe cele bune de cele rele. Dupa ce le separi, alege-le bineinteles pe cele bune. Grasimile bune vin din avocado, ulei de masline, somon si alti pesti, fructe de mare, migdale, ulei de cocos, oua. Grasimile nesanatoase vin din mancarea procesata, carnuri, mezeluri, biscuiti, snackuri, dulciuri, margarina etc. Studiile au aratat ca grasimile bune nu au efect de ingrasare asupra organismului, asa ca le poti consuma cu incredere.

4. Glucidele ingrasa si ar trebui evitate in timpul curei de slabire

Organismul are nevoie de glucide pentru ca acestea sunt combustibilul care asigura o functionare normala inimii si creierului. In plus, glucidele incetinesc procesul de digestie si dau senzatia de satietate. O digestie lenta este foarte importanta cand respecti o cura de slabire. Diferenta o face tipul de aliment "dulce" pe care il mananci si de indicele glicemic al acestuia. Aici poti afla foarte multe despre dieta glicemica.  Ideea este ca painea are un indice glicemic ridicat, va fi digerata si asimilata repede, in timp ce fasolea sau conopida vor rezista mai multa vreme in intestin.

5. Nu manca dupa ora 7 seara

Nu exista niciun mecanism, in organism care stabileste ce se intampla cu mancarea consumata in functie de ora aratata de ceas. Ideea este ca masa de dimineata este urmata de activitate, masa de pranz la fel, in timp ce masa de seara este urmata de odihna ceea ce face ca organismul sa nu consume prin arderile firesti efortului fizic sau intelectual, combustibilul pe care l-a primit asa ca, fiind foarte econom, il va depozita. Sfatul nu este sa nu mananci seara, ci sa nu mananci imediat inainte de a te baga in pat. Intre ultima masa si ora de culcare trebuie sa treaca minimum doua ore, iar cina trebuie sa fie cea mai mica masa a zilei.