Beneficiile consumului de conopida

Beneficiile consumului de conopida

Conopida, alaturi de celelalte legume crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles) reprezinta o sursa foarte buna de beta caroten, vitamina C, acid folic, potasiu si fibre. Mai mult, ea contine agenti anticancerigeni care inhiba diverse tipuri de cancere.

Care sunt beneficiile consumului de conopida?

1. Datorita continulutul mare de antioxidanti, ea ajuta la detoxifierea intregului organism si, in special, a ficatului.

2. Are proprietati anti-inflamatorii si amelioreaza bolile intestinale, astmul si artrita. Aceste proprietati sunt datorate continutului de vitamina K, vitamina C si acizilor grasi de tip omega-3.

3. Conopida contine aliciana, care este o substanta benefica inimii, reducand astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

4. Seleniul si vitamina C din conopida fac o echipa buna impreuna si previn bolile prin intarirea sistemul imunitar.

5. Mentine sanatatea sistemului cardiovascular gratie unui fitonutrient (idole-3-carbinol), care scade nivelul de colesterol rau din sange.

6. Magneziul si potasiul din conopida previn hipertensiunea.

7. Previne aparitia diverselor tipuri de cancere, in special a cancerului pulmonar, a celui de colon si a celui de san.

8. Magneziul si potasiul din conopida previn hipertensiunea.

9. Este bogata in acid folic, esential pentru femeile insarcinate sau care vor sa ramana insarcinate, intrucat scade riscul de producere a unor defecte la nastere.

10. Contine fibre solubile, esentiale pentru o digestie buna si, mai ales, pentru tratarea constipatiei.

11. Mentine sanatatea sistemului osos.

12. Imbunatateste secretia de estrogen.

13. Este recomandata in curele de slabire. 100 de grame de conopida furnizeaza doar 26 de calorii.

Ai grija, atunci cand cumperi conopida intreaga, sa nu o tii mai mult de 5-7 zile la frigider fara sa o gatesti, iar daca o cumperi maruntita deja, trebuie sa o consumi in maximum doua zile.