Mancare de mazare de post

Mancare de mazare de post

Daca nu stii ce sa mai gatesti de post, iti recomandam o delicioasa mancare de mazare, usor de preparat si foarte satioasa. Avantajul este ca iti vei petrece foarte putin timp in bucatarie, iar mancarea va fi apreciata de toti membrii familiei, chiar si de cei care nu tin post.

Ingrediente:

– o conserva de mazare sau o punga medie de mazare congelata;

– patru rosii decojite si pasate;

– un pahar de suc de rosii;

– 2 cepe tocate marunt;

– 2 morcovi;

– ulei de masline;

– o legatura mare de marar;

– putin cimbru;

– sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Decojeste rosiile, paseaza-le si pune-le intr-o cratita, alaturi de o lingura de ulei de masline si o cana cu apa.

2. Toarna deasupra mazarea si morcovul taiat bucatele, apoi da focul mic.

3. Adauga cimbrul si tarhonul si lasa-le sa fiarba, amestecand, pana cand mancarea incepe sa scada. Acopera cu un capac.

4. Intre timp caleste ceapa, taiata marunt, intr-o tigaie de teflon, fara unt sau ulei, suficient cat sa capete o culoare aurie, fara a o praji.

5. Cand a scazut atat cat iti doresti, adauga ceapa calita, mai fierbe doua minute la foc rapid si apoi stinge focul.

6. La final, adauga mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Citeste si Mancare de linte rosie.