Supa de morcovi cu ghimbir si cartofi dulci

Supa de morcovi cu ghimbir si cartofi dulci

Supa de morcovi cu ghimbir si cartofi dulci este foarte hranitoare, usor de preparat si extrem de gustoasa.

Ingrediente:

– o lingura de unt;
– 2 cartofi dulci;
– 8 morcovi;
– 1 ceapa;
– 2 catei de usturoi zdrobiti;
– o lingurita de ghimbir proaspat pisat;
– o ceasca de lapte de cocos (optional);
– coriandru sau ce alt condiment iti place;
– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Curata cartofii, ceapa si morcovii, toaca-le bucati si pune-le sa se rumeneasca pentru 1-2 minute in untul topit. Adauga ghimbirul si usturoiul si mai lasa-le 1 minut. Adauga apa ca pentru supa si lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute.

2. Se adauga sarea si piperul dupa gust.

3.
Legumele se scot si se mixeaza cu un blender, dupa care se pun inapoi in supa initiala. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

4. La final, se pun coriandrul si laptele de cocos.

Pofta buna!