Beneficiile consumului de ananas

Beneficiile consumului de ananas

Fie ca e consumat proaspat sau in compoturi, ananasul, pe langa gustul foarte bun, detine adevarate virtuti terapeutice. Ananasul este bogat in vitaminele A, B, B1, C, calciu, betacaroten, potasiu, fibre si mangan. Medicii recomanda cate o salata de fructe plina cu felii de ananas, la cateva zile, pentru a fixa concentratia de mangan din organism, un mineral esential pentru sanatatea oaselor. De asemenea, ananasul este recomandat pentru continutul mare de vitamina C.

Care sunt beneficiile consumului de ananas?

1. Datorita continutului de fibre, ananasul ajuta la mentinerea unei digestii bune.

2. Ananasul ajuta la combaterea racelii si tusei. La 100 de grame de ananas avem 36,2 miligrame de vitamina C, in doar 100 de grame de fruct, ceea ce reprezinta 60% din doza zilnica recomandata.

3. Contine o enzima vegetala numita bromelaina. Aceasta are o actiune antiinflamatorie care nu vindeca doar racelile, dar si favorizeaza disparitia edemelor, intalnite in cazul persoanelor cu celulita.

4. Intretine elasticitatea si fermitatea pielii, datorita continutului de vitamina C, esentiala pentru mentinerea nivelului de colagen.

5. Studiile au aratat ca ananasul ajuta stomacul sa digere mai bine alimentele, scazand riscul de inflamare sau de balonare.

6. Combate osteoporoza prin faptul ca ajuta la intarirea oaselor si a ligamentelor. 150 ml de suc de ananas ofera 73% din doza zilnica recomandata de mangan, un mineral esential pentru sanatatea oaselor.

7. Sucul de ananas, consumat foarte rece, ajuta la tonifierea intregului organism.

8. Stimuleaza arderea naturala a grasimilor. La 100 de grame de ananas proaspat avem 52 de calorii, iar la 100 de grame de ananas compot avem 83 de calorii, ceea ce il face ideal in curele de slabire.

9. Este folosit pentru vindecarea bronsitei si a infectiilor in gat, a artero-sclerozei si chiar a anemiei.

10. Ananasul este folosit pentru combaterea pierderii memoriei, a tristetii si chiar a melancoliei.

11. Intareste imunitatea.

Medicii nu recomanda consumul de ananas in exces, mai ales in ultimul trimestru de sarcina si nici persoanelor care sufera de probleme cu rinichii si ficatul.