Lista patinoarelor din Bucuresti si lectii de patinaj

Lista patinoarelor din Bucuresti si lectii de patinaj

Ce program ai de Sarbatori? Daca nu pleci din oras si nici nu vrei sa te aventurezi la munte cu schiurile, iti propunem sa mergi la unul din multele patinoare deschise in oras. Poti sa patinezi la inaltime, undeva pe magazinul de la Piata Unirii sau poti sa patinezi in mijlocul albiei lacului Cismigiu. Patinele nu costa mai mult de 15 lei iar distractia e garantata. In functie de patinoar, platiti sau nu si intrarea pe gheata. La fel garanta este si arderea kilogramelor, caci o ora de patinat pe gheata arde 500 de calorii.  

Pe lista patinoarelor din Bucuresti se inscriu :
 
  • Patinoarul din Cismigiu
  • Patinoarul din Parcul Herastrau
  • Patinoarul din Drumul Taberei
  • Patinoarul din IOR
  • Patinoarul The Champs
  • Patinoarul Cotroceni On Ice
  • Patinoarul Promenada 
  • Patinoarul de pe magazinul Unirea – primul patinoar de pe acoperis.

Ai nevoie de unul din patinoarele din oras, nu te duce pe lacul inghetat ca e periculos! Mai ai nevoie si de patine. Daca nu stiai, patinaj se face de cand lumea. Mai exact de 5 mii de ani. Atunci au aparut primele patine care erau realizate din oasele provenite din picioarele animalelor mari. Acestea erau gaurite si prin gauri erau trecute sfori din piele cu care se prindeau de picioare. Acum ghetele sunt rezistente si frumusele. Daca nu le ai, le poti inchiria de la unul din patinoarele din oras.
 
 
Lectia de patinaj
 
Prima lectie de patinaj este sa stai pe langa margine, ca sa ai de ce sa te tii pana prinzi curaj. Nu-ti incorda prea tare picioarele. Trebuie sa fie flexibile si sa le misti usor pe gheata. In incercarea de a-ti mentine echilibrul, tine genunchii indoiti. E o metoda pe care am aflat-o pe piele mea, dupa multe cazaturi. Incearca la inceput sa nu ridici picioarele de pe gheata si sa privesti in directia spre care te deplasezi.
 
Nu te uita in jos! Nu vei face decat sa te dezechilibrezi! Un alt sfat de urmat este ca atunci cand vrei sa patinezi, trebuie sa iti muti greutatea de pe un picior pe altul. Practice makes perfect, asa ca te vei obisnui cu timpul sa nu-ti mai fie teama ca ai putea sa cazi.