Daca pana acum ai ignorat pungile de migdale de pe rafturile supermarketurilor, ar trebui sa te mai gandesti o data si sa le cumperi. Desi sunt cam scumpe, sunt atat de sanatoase, incat merita sa platesti mai mult pe ele decat sa optezi pentru niste banale alune. Ca sa te bucuri din plin de gustul migdalelor, pune-le la hidratat intr-un bol cu apa si obisnuieste-te sa le consumi in fiecare dimineata. Bogate in magneziu, calciu, vitamina E, vitamine din complexul B, potasiu, fosfor, zinc, fier, proteine, grasimi sanatoase si fibre, migdalele sunt excelente pe post de gustari intre mese sau combinate la micul dejun cu cereale si lapte de soia. Ele merg foarte bine si in iaurturi si salate. De ce e bine sa mananci migdale? 1. Datorita continutului mare de antioxidanti, te protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. 2. Consumate dupa masa, migdalele ajuta la reglarea zaharului din sange, scazand astfel riscul de a face diabet. 3. Contin grasimi sanatoase care iti dau energie si nu te ingrasa. 4. Migdalele sunt o sursa excelenta de magneziu, care ajuta muschii sa se relaxeze si sa minimalizeze excitabilitatea acestora. 5. Ajuta la ameliorarea durerilor de cap. 6. Iti regleaza nivelul de colesterol. 7. Nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de persoanele care au intoleranta la aceasta proteina. 8. Sunt excelente pentru creier, de aceea sunt recomandate in alimentatia copiilor. 9. Pentru ca sunt bogate in calciu, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos. 10. Iti dau o senzatie de satietate pe termen lung, de aceea sunt recomandate in curele de slabire. 11. Uleiul de migdale este foarte bun ca demachiant, dar si ca ulei de corp. 12. Contin acid folic, necesar mai ales femeilor insarcinate. 13. Consumul de migdale ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Previn aparitia ridurilor premature, punctele negre si tenului uscat. 14. Contin fier si tot felul de alte vitamine care ajuta la prevenirea anemiei. 15. Imbunatatesc circulatia sangelui. 16. Uleiul din migdale are proprietati laxative si ajuta la prevenirea bolilor sistemului digestiv. 17. Gratie continutului de proteine si fibre, migdalele previn aparitia pietrelor la rinichi si cancerului de colon.