Mancarea de linte rosie se gateste foarte rapid si asta pentru ca lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid. Ingrediente: – 2 cani de linte rosie; – 2 cepe; – o jumatate de lingurita de chimen; – o lingurita de turmeric; – o jumatate de lingurita de praf de coriandru; – 1 morcov; – un ardei gras; – patrunjel sau marar pentru ornat; – 3 linguri ulei; – 2-3 rosii facute piure sau o conserva de rosii decojite; – 2 catei de usturoi; – un ardei rosu iute; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Spalati lintea si puneti-o 10 minute la inmuiat. 2. Puneti uleiul la incins si aruncati boabele de chimen vreo secunde, aveti grija sa nu se arda. 3. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul gras si usturoiul. Aceste legume trebuie tocate marunt. 4. Adaugati lintea, un pahar de apa, turmericul, coriandrul, rosiile, plus ardeiul iute tocat si el marunt sau o jumatate de lingurita de boia iute. 5. Lasati-o sa fiarba vreo 20 de minute, timp in care trebuie sa amestecati ca sa nu se lipeasca. 6. Ornati cu marar sau patrunjel. 7. Serviti cu orez. Daca iti place lintea, iti recomandam si ciorba turceasca de linte. Pofta buna!