De ce e bine sa bei suc de patrunjel

De ce e bine sa bei suc de patrunjel

Daca nu ati incercat pana acum sucul de patrunjel, ar trebui sa va faceti curaj, gustul lui este bun, mai ales daca este preparat cu lamaie, telina, morcov, castravete, salata verde, spanac, mere sau portocale. 

Nutritionistii recomanda sa ne facem un obicei din a ne prepara sucuri cu patrunjel, mai ales daca tinem cura de slabire sau vrem sa ne detoxifiem organismul. Patrunjelul este bogat in vitaminele A, B, C, E, fier, mangan, calciu, acid folic si potasiu. Concentratia de vitamina C din patrunjel este de patru ori mai mare decat cea din portocale, are mai mult fier decat spanacul si are mai multe proteine decat un ou. 

Care sunt beneficiile consumului de suc de patrunjel?

1. Intareste imunitatea.

2. Curata ficatul.

3. Mentine rinichii sanatosi.

4. Mentine sanatatea ochilor si este bun in tratamentul afectiunilor oftalmologice.

5. Ajuta in procesul de slabire prin faptul ca accelereaza procesul de ardere a grasimilor si combate senzatia de foame. 

6. Imbunatateste digestia.

7. Regleaza ciclul menstrual.

8. Creste tonicitatea sistemului nervos.

9. Datorita efectului lui diuretic, ajuta la detoxifierea organismului.

Citeste si Top 5 retete de smoothie pentru detoxifiere. 

10. Combate depresia si starile de nervozitate.

11. Reduce celulita.

12. Combate retentia de apa in organism.

13. Reduce balonarea. 

14. Energizeaza organismul.

15. Previne aparitia artritei.

16. Improspateaza respiratia.

17. Combate acneea.

18. Regleaza nivelul de colesterol. 

Cum se prepara sucul de patrunjel?

Spalati o legatura de patrunjel, puneti-le in blender cu putin suc de lamaie, o cana de apa si ce alt ingredient va mai place. Consumati-l proaspat intre mese sau dimineata. Este suficient un asemenea suc pe zi, nu trebuie sa exagerati cu consumul. 

Pentru un proces de detoxifiere cat mai eficient si pentru pierderea in greutate, se recomanda ca atunci cand va preparati un smoothie sau un suc natural sa adaugati si cateva fire de patrunjel. 

Femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite sucul simplu de patrunjel. De asemenea, persoanele care au probleme de rinichi si de vezica biliara trebuie sa consume patrunjel cu moderatie, fiindca acesta scade nivelul de calciu.