Gazpacho de castravete

Gazpacho de castravete
Castravetele este unul din ingredientele foarte la indemana. Putem sa facem din el mai mult decat salate. Este proaspat, racoros, dietetic si place tuturor. Va propun o reteta foarte simpla si foarte usor de preparat. Pe langa asta, pentru ca este cu ingrediente crude, este si foarte sanatoasa. 
 
Ingrediente:
 
– un castravete Fabio;
 
– 200 ml apa rece;
 
– 1 lingura de ulei de masline;
 
– 1 ceapa mica salota tocata marunt;
 
– 2 linguri iaurt;
 
– o lingurita de zeama de lamaie;
 
– sare si pisper dupa gust;
 
– frunze proaspete de patrunjel sau marar
Mod de preparare:
 
Castravetele se spala foarte bine si daca este necesar se curata de coaja. Se taie bucati si impreuna cu restul ingredientelor se pune intr-un blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza si obtinem o creme fina si subtire. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se serveste imediat, ornata cu patrunjel sau marar proaspat. Se poate pastra la frigider doar cateva ore.
 
100 de g de gazpacho de castravete contine: 21 calorii, 0,4 g proteine, 0,6 g lipide si 1,8 g carbohidrati
 
 
Pofta buna!
 
Citeste si Gazpacho de rosii.