Salata cruda de fennel, mazare dulce si portocala

Salata cruda de fennel, mazare dulce si portocala

Este o salata foarte simpla, gustoasa si sanatoasa, de primavara, dar si cu putin gust din iarna care tocmai a trecut. De asemenea este o salata cu multe vitamine perfecte pentru sfarsitul sezonului rece. 

Ingrediente:

– 1 bulb de fennel;

– o mana de boabe crude de mazare dulce, noua (mazarea trebuie sa fie foarte frageda);

– 2 portocale de marime medie curatate si taiate cubulete;

– cateva masline negre fara samburi, taiate in jumatate sau rondele;

– 2 linguri ulei de masline;

– zeama de la o jumatate de lamaie;

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Intr-un vas amestecati fennelul cu portocalele, mazarea si maslinele. Separat, preparati un dressing foarte simplu din ulei de masline, zeama de la jumatate de lamiae, sare si piper dupa gust. Dressingul se toarna peste salata si se amsteca usor. Se da totul la frigider pentru 15 minute pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda si apoi se serveste rece.

100 de g de salata de fennel, mazare dulce si portocala contin: 52 calorii, 2,3 g proteine, 0,7 g lipide si 7.3 carbohidrati.

Pofta buna!