Ghimbirul, condimentul care te ajuta sa slabesti

Ghimbirul, condimentul care te ajuta sa slabesti

Cauti o metoda inedita de a slabi? Incearca ghimbirul, un condiment specific bucatariei asiatice care face adevarate minuni pentru silueta. Ghimbirul a devenit destul de popular si la noi, el fiind consumat mai ales sub forma de ceaiuri, in prajituri, salate, sucuri sau tocanite. Ghimbirul merge foarte bine si la condimentarea fripturilor sau in orezuri. 

Un studiu realizat la Insitutul de Nutritie de la Universitatea Columbia a aratat ca persoanele care adauga ghimbir in mancaruri au o senzatie de satietate mai lunga dupa o masa si reusesc sa manance mai putin la urmatoarea masa. 

Cum ajuta ghimbirul in procesul de slabire?

1. Regleaza si accelereaza tranzitul intestinal.

2. Uleiurile volatile din ghimbir care dau gustul usor picant ajuta la arderea rapida a grasimilor.

3. Combate constipatia, o afectiune care sta la baza supraponderabilitatii.

4. Relaxeaza tractul intestinal si lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac.

5. Controleaza senzatia de foame.

6. Detoxifiaza si energizeaza organismul.

Pe langa calitatile de mai sus, ghimbirul ajuta foarte tare la imbunatatirea starii generale de sanatate. El este foarte eficient in tratarea racelilor, reducerea nivelului de colesterol, ameliorarea simptomelor de greata, reducerea inflamatiilor si a durerilor cauzate de artrita, ameliorarea crizelor de astm, dar si in prevenirea cancerului, despre ghimbir descoperindu-se faptul ca ajuta la incetinirea dezvoltarii tumorilor canceroase.

 

Cum slabesti cu ghimbir?

1. Consuma in fiecare dimineata la trezire o cana mare de ceai cu ghimbir si lamaie. Ceaiul il poti prepara dintr-o bucatica de radacina de ghimbir pusa in apa clocotita si lasata la infuzat. 

2. Cu o jumatate de ora inainte de pranz si cina, este recomandat sa bei cate o cana de ceai de ghimbir, tot asa, preparat din ghimbir proaspat. Aceasta bautura reduce senzatia de foame si curata organismul de toxine. 

3. Daca iti place gustul, adauga ghimbir in supe, tocanite, dar si in salate.

4. Intre mese, pe post de gustari, consuma cate un pahar de suc de morcovi cu mere portocale si o bucatica de ghimbir.

5. Pe toata perioada curei de slabire consuma alimente cat mai naturale si evita mezelurile, produsele de patiserie, dulciurile, grasimile, alimentele care contin faina alba. 

6. Incearca sa nu depasesti 1400-1500 de calorii pe zi si sa pastrezi orarul meselor.

7. Nu uita de cei 2 litri de apa pe zi. 

Succes!