Ceapa verde coapta

Ceapa verde coapta
Desi poate suna ciudat, ceapa verde coapta poate fi o garnitura delicata si foarte gustoasa. Este foarte usor de preparat si daca o incercati veti fi uimiti cat de buna este.
 
Ingrediente:
 
– 10 fire de ceapa verde, cat mai groase;
 
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin;
 
– sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:
 
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Spalati foarte bine ceapa si indepartati coditele verzi si radacinile. Se pastreaza doar partea alba. Ungeti toate firele de ceapa foarte bine cu ulei de masline.
 
Asezonati cu sare si piper proaspat macinat. Intr-un vas termorezistent, asezati ceapa si o introduceti la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ceapa incepe sa devina aurie si este moale pana in interior. O serviti alaturi de feluri principale cu carne de porc, miel sau pui. De asemenea, se poate folosi si sucul lasat de ceapa, in tava in care ati copt-o.
 
100 g de ceapa verde coapta contine: 35 calorii, 2.2 g proteine, 1,2 g lipide si 6,3 g carbohidrati.
 
 
 
Pofta buna!