Chec cu iaurt, stafide si lamaie

Chec cu iaurt, stafide si lamaie

Vrei sa prepari un desert bun, care sa nu iti fure prea mult timp? Checul cu lamaie si iaurt este o idee buna. Se face usor si este racoritor. Din pacate, el contine destul de multe calorii, asadar incearca sa-l consumi cu moderatie.

Ingrediente:

– 300 grame faina;

– 200 grame iaurt;

– 10 linguri ulei;

– 200 grame zahar;

– coaja si sucul de la 2 lime sau 2 lamai;

– 4 oua;

– 3 linguri cu nuca de cocos rasa;

– un plic de praf de copt;

– un varf de lingurita de sare;

– o mana de stafide.

Mod de preparare:

Incepe prin a incinge cuptorul si pregateste tava (trebuie unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina). Intr-un vas mare amesteca iaurtul, uleiul, zaharul si coaja de la lamaie sau lime, impreuna cu sucul. Amesteca bine pana ce zaharul se topeste complet. Adauga praful de copt si sarea, apoi, pe rand ouale. Amesteca bine dupa fiecare. Intr-un alt vas amesteca faina cu nuca de cocos macinata. Adauga amestecul uscat in compozitia cu iaurt, treptat, amestecand usor ca sa nu faca cocoloase.

Compozitia finala este destul de moale. Pune totul in tava pregatita, adauga stafidele, si coace checul la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Scoate checul din tava imediat ce este gata si pudreaza-l cu putin zahar, dar taie-l in felii doar dupa ce s-a racit bine.

Pofta buna!

Citeste si reteta la Chec cu vin rosu si ciocolata.