Cum se gateste sanatos carnea la gratar

Cum se gateste sanatos carnea la gratar

Cu siguranta, barbatii sunt primii pe lista atunci cand vine vorba de un barbeque in aer liber, si asta nu doar pentru placerea de a le demonstra consoartelor calitatile lor gastronomice excelente, ci si pentru gustul nemaipomenit al frigaruilor sau fripturilor care sfaraie de zor pe gratarul incins.

Si pentru ca suntem in plin sezon al iesitului la iarba verde iar gratarul este nelipsit din acest peisaj mioritic, trebuie sa luam aminte la cateva strategii utile pentru ca preparatele ce le gatim sa fie pe cat de gustoase, pe atat de sanatoase.

Carnea gatita la gratar, considerata in general un preparat sanatos si preferat din acest motiv in locul celei prajite in ulei, ar putea fi la fel sau chiar mai putin sanatoasa decat aceasta, din cauza unor substante cancerigene.

Cauza de ingrijorare este constituita de doi compusi diferiti care se pot forma in timpul gatitului pe gratar. Temperaturile crescute, flacara directa si fumul – elemente specifice gratarului in aer liber, pot da nastere substantelor cancerigene, deci modul in care gatiti carnea la gratar conteaza foarte mult pentru sanatatea voastra.

Mai multe cititi pe CSID.