Naut cu miere si scortisoara

|Oana Racheleanu |
Naut cu miere si scortisoara

Daca ti-e pofta de ceva dulce, dar n-ai voie sa te atingi de prajituri, caci ingrasa, iti dam o varianta cu putine calorii, dar delocios. Bogat in proteine si fibre, nautul poate fi un desert delicios, care iti va da energie. 

Ingrediente: 

  • 400 de grame de naut 

  • 1 lingura de miere

  • jumatate de lingura de ulei de masline 

  • jumatate de lingurita de scortisoara

  • nucsoara 

  • sare de mare

 Cum procedezi 
  1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade, iar intr-o tava asaza foaie de copt. 

  2. Spala nautul, strecoara-l, apoi asaza-l pe un prosop care va absorbi toata apa. 

  3. Imprastie nautul in tava, intr-un singur strat, si da-l la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand devine crocant. 

  4. Intr-un bol amesteca uleiul de masline, mierea, scortisoara, nucsoara si sarea. Atunci cand nautul s-a copt, scoate-l direct in bolul cu restul ingredientelor. 

  5. Daca vrei ca mierea sa se caramelizeze, introdu la loc nautul pentru 10 minute. 

O portie de 114 grame de naut cu miere si scortisoara inseamna doar 146 de calorii. In aceasta portie ai 2,6 grame de grasime, 23 de grame de carbohidrati si 6,2 grame de proteine. 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: