Mamele stiu foarte bine cum au introdus diferite legume in dieta copiilor lor. Cum am ajuns sa le excludem din dieta noastra, nu cred ca vom afla vreodata. Legumele sunt de nelipsit de la orice masa si sunt foarte versatile, iar cand vine vorba de morcovi, bucatarii nici nu stiu unde sa se opreasca. Poti sa-i toci rondele, cubulete sau julien, sa-i razi sau sa-i lasi intregi. Poti sa-i mananci cruzi, copti, prajiti, fierti, zdrobiti, oricum. Nu e fel de mancare sa nu-i poata incorpora: de la salate cu morcovi noi (baby), la supe si ciorbe pana la feluri principale, garnituri sau chiar desert. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu plec de la piata fara un kilogram sau doua de morcovi. As putea sa mananc numai morcovi si sa fiu fericita. Ei, nu chiar, as pute o bucata de carne sau de branza langa morcovi ca sa fiu pe deplin multumita. Nutritiv vorbind, sunt plini de vitamina A si B6, dar pot fi si o sursa de incredere de fibre. Astazi va propun o reteta pe cat de simpla, pe-atat de versatila. Piureul de morcovi garniseste cu gratie multe preparate: pui, miel si pesto, burgeri de vita, burgeri de naut, haloumi, andive la gratar etc. Ingrediente: 1 kg morcovi 1/2 avocado copt 1l apa 1 lingurita de sare + varf de cutit de piper Pentru un plus de gust, la agere intre: o steluta de anason SAU coriandru macinat si chimion macinat Mod de preparare: Taie morcovii rondele si pune-i la fiert in apa rece + condimente. Daca ai folosit anason, scoate steluta si arunc-o. Scurge morcovii pana ajungi la un sfert din cantitatea de apa. Taie avocado-ul in cubulete si adauga-le peste morcovi. Pulseaza la blender pana se omogenieaza intr-un piure cremos. Pofta buna!