Unt de arahide in ciocolata cu putine calorii

Unt de arahide in ciocolata cu putine calorii

Cand eram mica, eram innebunita dupa orice dulce pe care mi-l aducea unchiul sau tata de pe meleaguri indepartate pe unde mai calatoreau. Fie ca veneau din est sau din vest, nebuniile astea mi se pareau mai bune ca orice guma turbo, baton Kiss sau napolitane de prin Romania.

De-atunci si pana acum, am incercat sa reproduc fiecare nebunie impachetata. Odata ce mi-au iesit cum trebuie la gust, am inceput sa schimb ingrediente pana le-am facut si mai sanatoase sau cel putin, mai putin nesanatoase.

Spre deosebire de „prajitura Sneakers” pe care o gasiti pe toate gardurile si care n-are nicio legatura cu realitatea batonului de ciocolata, eu m-am tinut departe de batoanele cu mii de ingrediente de care n-am auzit niciodata.

De ce e bine sa mancam ciocolata

 Am experimentat cu o finete americana, Reese’s, un baton de ciocolata cu unt de arahide. Mai jos aveti varianta mea fara zahar si cu mai putine grasimi. 

 
Ingrediente:
  • 50g unt de arahide
  • 1/2 avocado pisat
  • 1 lingurita sirop de agave
  • 1 tableta ciocolata neagra de menaj
  • 1 lingurita ulei de cocos 

Mod de preparare:

1. Intr-o craticioara la foc mic spre mediu, amesteca untul de arahide, avocado-ul pisat si siropul de agave. Amesteca-le cu o furculita sau un tel pana cand compozitia incepe sa faca bule. Apoi ia-o de pe foc si las-o la racit.

2. Pune hartie de copt intr-o tava. Foloseste o lingura adanca si pune opt bucati din compozitia de la pasul 1 pe foaia de copt. Daca vrei, poti sa rulezi compozitia in maini si sa-i dai ce forma vrei tu. Pune ouale de arahide la congelator timp de 30 de minute.

3. Topeste ciocolata la bain-marie. Adauga uleiul de cocos si amesteca. 

4. Scoate ouale de arahide din congelator. Foloseste o furculita pentru a le inmuia in ciocolata o singura data. Scutura daca ai ciocolata in exces. Lasa ouale acoperite in ciocolata in frigider timp de 30 de minute.